Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Borås vill att matchen mot Olofströms J20 spelas om efter att deras spelare fått öl på sig och fått motta hot och hån från vip-läktaren under matchen. Foto: Privat

Läktarkaos i Olofström: Kastade öl på spelare – nu kräver Borås omspel

Uppdaterad
Publicerad

Vid fredagens J20-match mellan Olofström IK och Borås HC fick en Boråsspelare en ölburk i huvudet, spelarna utsatta också för okvädesord, påhopp och hot från personer på vip-läktaren.

– Under perioden stod det folk på läktaren och skvätte öl på våra spelare samtidigt som spelarna hånades, säger Dick Standar, lagledare i Borås HC.

Matchen mellan Olofström och Borås slutade 4-0 men bortalaget Borås har överklagat resultatet och lämnat in en anmälan till hockeyförbundet Region Syd om att det var stökigt under matchen och att de vill spela om matchen. Det var Blekingesport först med att rapportera.

– Det ropades vad de skulle göra med spelares mammor och så vidare. Hela beteendet är inte acceptabelt, säger Dick Standar i Borås HC.

Enligt honom var personerna på vip-läktaren märkbart alkoholpåverkade och gick även runt i hallen med ölflaskor och ölglas.

– Vi spelar junniorhockey. Om deras strategi var att påverka oss så grattis. För i tredje perioden såg jag hur påverkade våra spelare blev av detta.

Ingen anmälan gjord

Borås var under helgen i kontakt med ordföranden i tävlingskommittén, den instans som beslutar om omspel. Men enligt ordförande Johan Carlsson har klubben inte lämnat in någon korrekt protest så ärendet har inte tagits upp av kommittén. Ett besked Borås inte får förrän under tisdagen.

– Som det ser ut nu är chanserna för att få till ett omspel så små så vi kommer antagligen inte lämna in en protest, säger Dick Standar när SVT återigen pratar med honom.

Olofström IK spelar antagligen sin nästa kvalmatch på torsdag då man kvalar till J20 nationella som är högsta juniorserien i hockey.

SVT Nyheter Blekinge söker Olofströms IK för en kommentar, men ingen från styrelsen vill i nuläget uttala sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.