Per-Olov Larsen överklagar den fällande domen för tjänstefel.

Larsen vidare till hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Per-Olov Larsen (S) överklagar domen om tjänstefel till hovrätten. Själv vill han inte kommentera beslutet att dra ärendet vidare.

Villkorlig dom och drygt 17 000 kronor i böter blev påföljden för Sölvesborgs vice kommunalråd sedan han vägrat lämna ut ansökningshandlingar till jobbet som ny vd på det kommunala bostadsbolaget Sölvesborgshem. Larsen meddelade samma dag som domen föll att han omedelbart lämnade uppdraget som styrelseordförande i bolaget. Han har också tidigare fått kritik från JO, för beslutet att hemlighålla ansökningarna.

Överklagar

Larsen

Men nu väljer ändå Larsen att överklaga tingsrättens dom till hovrätten.

– Jag kan bekräfta att jag tillsammans med min advokat valt att överklaga domen. Det är en juridisk bedömning vi gjort tillsammans, men eftersom ärendet inte är avslutat vill jag i övrigt inte lämna några kommentarer. Det vore fel av mig att säga något nu, när frågan ska prövas på nytt, säger Per-Olov Larsen till SVT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Larsen

Mer i ämnet