Arkivbild Foto: TT

Liberaler och Sverigedemokrater rasar mot gratis alkohol i rådhuset

Uppdaterad
Publicerad

Nu sällar sig även politiker i Karlsham till de som kritiserar vip-festerna med gratis alkohol i rådhuset i Karlshamn. Björn Tenland Nuhadi (SD) och Bodil Frigren Ericsson (L) tycker det är förkastligt att kommunen bjuder på alkohol för skattebetalarnas pengar.

Björn Tenland Nuhadi är en av 300 inbjudna gäster till kvällens vip-fest i rådhuset.

– Jag bojkottar festen och jag kommer inte att gå dit så länge kommunalrådet bjuder på alkohol. Politik och alkohol hör inte ihop. I vårt parti har vi en policy att aldrig låta oss bjudas på alkohol, serveras det alkohol ska vi betala själva om vi väljer att dricka, säger han.

Istället för att gå på festen i rådhuset tänker han skriva en motion till kommunfullmäktige där han kräver att kommunfullmäktige ska fatta beslut om att det inte ska serveras gratis alkohol för skattemedel.

– Det ska bli intressant att se hur politikerna i fullmäktige kommer att rösta, anser de att sprit och politik hör ihop eller inte, undrar han.

Ska dricka vatten

En annan av kvällens inbjudna vip-gäster är Bodil Frigren Ericsson (L). Det är första gången som hon är inbjuden och hon kommer att gå.

– Jag tycker att det är förkastligt att det bjuds på alkohol. Men jag ska gå dit och göra ett studiebesök för att se hur det är. Men jag kommer att dricka vatten, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.