Kåre Johansson vill bygga upp huset som totalförstördes i branden under tisdagsnatten. Foto: SVT/Jennifer Alm

Livsdrömmen förstördes i branden: ”Bygger upp allt igen”

Uppdaterad
Publicerad

Han vaknade mitt i natten av ett skrik. Några timmar senare var Kåre Johanssons bed and breakfast på Björkholmen totalförstört i en kraftig brand.

– Vi kommer bygga upp allt igen, som det såg ut tidigare. Det är viktigt både för oss och Karlskrona, säger Kåre Johansson.

Branden startade tidigt på morgonen under natten mot tisdagen i 1800-talshuset på Björkholmen där Kåre Johansson och Lilian Broms Johansson har drivit ett bed and breakfast i två år.

Kåre Johansson berättar att han vaknade av ett skrik och rusade ner från övervångingen. Han försökte släcka branden – men huset var redan övertänt.

Nu har paret bestämt sig för att – inom två år – bygga upp huset igen och bedriva samma verksamhet igen. Sedan branden i tisdags har stödet varit stort från hela Björkholmen och byalaget som verkar i grannskapet.

– Det har betytt otroligt mycket för oss, säger Kåre Johansson.

Kåre och Lilian Broms Johanssons vandrarhem totalförstördes i branden på Björkholmen i Karlskrona. Foto: SVT/Jennifer Alm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.