Se Håkan Lundgren, regionordförande för LRF Sydost, förklara varför han anser att Karlskornabondens förtroende är förbrukat. Foto: LRF

LRF:s regionordförande: ”Han har förbrukat sitt förtroende”

Publicerad

Regionordföranden för LRF Sydost, Håkan Lundgren, anser att förtroendet för lantbrukaren i Karlskrona är borta efter att det framkommit att han belagts med djurförbud.

Håkan Lundgren, som är regionordförande för LRF Sydost anser att mannen bör rannsaka sig själv och fundera på om han ska lämna sitt uppdrag.

– Jag anser att förtroendet för personen är förbrukat, säger han.

”Förverkat sitt förtroende”

Att lantbrukaren hade djurförbud säger sig mannen själv ha varit öppen med mot LRF, något Håkan Lundgren inte håller med om, då han inte har känt till det.

– Jag har som sagt inte träffat personen. Det enda jag kan säga är att jag anser att man har förverkat sitt förtroende när man har drabbats av ett djurförbud, säger Håkan Lundgren.

Bör personen lämna sitt uppdrag?

– Jag tycker att han bör rannsaka sig själv och fundera på hur han bör göra i den frågan, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.