Foto: SVT

Glädje på Folkteatern efter besked om vaccinpass

Publicerad

Gårdagens regeringsbesked om att vaccinpass införs på evenemang med minst hundra besökare tas emot med glädje och lättnad hos Ronneby Folkteater.

– Alternativet hade kanske varit att stänga ner eller införa restriktioner igen och det hade varit katastrof, säger Håkan Robertsson, verksamhetsledare.

Efter att corona-restriktionerna lyftes tidigare i höstas har Ronneby Folkteater haft en hektisk period med ett stort antal föreställningar som väntat på att få spelas. Även framåt är det mycket planerat – med julkonserter, vårmusikal och gästspel från till exempel Claes Månsson.

Samtidigt har det noterats en kraftigt ökad smitta i Europa igen. Därför blev glädjen stor när regeringen under onsdagen gav besked att det införs vaccinpass för evenemang med mer än 100 gäster.

– Det känns väldigt bra. Hade vi inte fått denna möjligheten hade vi varit tillbaka på ruta ett, så det är jättebra för oss, säger Håkan Robertsson, verksamhetsledare på Ronneby Folkteater.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.