Foto: SVT

Mamma tvingade barnen posera – så samarbetade pedofilerna

Uppdaterad
Publicerad

En flerbarnsmamma från Blekinge ska under flera år ha tvingat sina barn att posera och genomföra sexuella handlingar för bland annat en tidigare försvarsanställd i Blekinge. Nu åtalas båda två – och ytterligare fyra personer – för flera olika sexbrott mot barn.

Under flera år tvingade flerbarnsmamman från Blekinge sina minderåriga barn att posera och utföra sexuella handlingar framför webbkameran. Allt på beställning av olika män, bland annat en militär från länet.

Den tidigare försvarsanställde mannen, som är i 50-årsåldern, ska samma dag eller dagarna innan ha beställt poseringarna av kvinnan och sedan betalt en överenskommen summa pengar. 

Omfattande svenskt pedofilnätverk

Kvinnan har sedan fått sitt barn att posera naken framför mannen – som tittat på detta i realtid via nätet medan han givit barnet instruktioner.

– Sammantaget har upplägget varit så att kvinnorna har producerat materialet och männen har konsumerat det. Sedan har de bytt material med varandra via det här nätverket som hållits samman genom elektronisk kommunikation, har Annika Wennerström, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, tidigare sagt till SVT Nyheter Blekinge.

Övergrepp pågick i fyra år

Kvinnan ska även ha sålt sina barn för att posera mot betalning till en man i 40-årsåldern från en annan ort i Sverige. Totalt har övergreppen skett vid 30 tillfällen under en fyraårsperiod innan allt uppdagades och kvinnan häktades förra hösten. För detta ska kvinnan ha fått totalt 37 000 kronor av männen, men enligt utredarna ska även bekräftelse ha varit ett motiv för kvinnorna.

Både kvinnan och Blekingemilitären åtalas nu vid Stockholms tingsrätt för bland grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och grovt sexuellt övergrepp mot barn. Totalt är sex personer, tre kvinnor och tre män, åtalade i den stora pedofilhärvan.

SVT Nyheter Blekinge har varit i kontakt med kvinnans advokat som inte vill ge några kommentarer. I frivårdens utredning som genomfördes under hösten 2018 har hon dock menat att hon är oskyldig till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Omfattande svenskt pedofilnätverk

Mer i ämnet