Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt åtalet har mannen tänt eld på byggnaderna genom brandfarlig vätska. Vätska finns med i bevisningen, då polisen vid teknisk undersökning hittat mannens dna på en sköljmedelsflaska som hittats vid brottsplatsen. Foto: SVT

Man åtalas för anlagda bränderna i Nättraby

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern åtalas nu för de anlagda bränder som inträffade i Nättraby i höstas. I bevisningen finns bland annat mannens fingeravtryck och dna på en sköljmedelsflaska.

Under hösten inträffade flera anlagda bränder i Nättraby, där det tändes eld på stugor och förrådsbyggnader.

Nu har en man i 50-årsåldern åtalats för bränderna. Det handlar om två fall av mordbrand som mannen misstänkts för.

Nekar till brott

Enligt åtalet har mannen, genom att använda brandfarlig vätska, tänt eld på byggnaderna. Vätska finns med i bevisningen, då polisen vid teknisk undersökning hittat mannens dna på en sköljmedelsflaska som hittats vid brottsplatsen.

Mannen åtalas även för överträdelse av det avspärrade brottsområdet. Dagen efter den första branden ska mannen, enligt åtalet, ha tagit ner polisens avspärrningsband, tagit sig in på området igen och tänt eld på en annan byggnad.

Mannen åtalas även för dödshot mot kommunanställda i Karlskrona, efter en hotkampanj mot socialtjänsten.

Den misstänkta mannen nekar till brott.

Hör åklagare Lotten Paulsson om bevisläget i klippet ovan.

Från flaskan med sköljmedel som innehåll spår av brandfarlig vätska, hittade polisens tekniker den åtalade mannens dna. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.