Teckningen med dödshot mot Karlskrona kommuns medarbetare lämnades in i oktober och kommer i spåren av den desinformationskampanj som påstår att svenska myndigheter kidnappar barn. Foto: Polisen

Man åtalas för dödshot mot kommunanställda i Karlskrona: ”Avrätta barnkidnapparna”

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas för att ha skickat dödshot till anställda vid Karlskrona kommun. Mannen ska även ha satt upp en lapp där han anklagar en kvinna för att ha sålt hans barn.

Samme man som åtalas för mordbränderna i Nättraby åtalas nu för ytterligare brott.

Enligt åtalet mot mannen ska han under oktober ha lämnat in en teckning med budskapet ”avrätta barnkidnapparna” och ”döda maffian i Kna” till anställda vid Karlskrona kommun.

Mannen åtalas även för att ha satt upp en lapp på polisstationen i Karlskrona med budskapet att en kvinna sålt hans barn.

Del av desinformationskampanj

Åtalet kommer i spåren av de desinformationskampanjer som påstår att svenska myndigheter kidnappar barn. I slutet av november kunde SVT Nyheter Blekinge berätta att Karlskrona och Sölvesborg var några av de kommuner som drabbats av hot och hat efter kampanjen.

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.