I fredags informerades personalen om att Circo stänger. Foto: Oskar Sandström

Många frågetecken efter plötsliga krogstängningar

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags meddelades att krogen Fox & Anchor och nattklubben Statt i Karlskrona stängs omedelbart. Dagen efter informerades personal och gäster på Pinchos och Circo att även de kommer att hållas stängt tills vidare.

Anledningen till att Pinchos efter drygt ett år stänger är enligt företagets huvudkontor att lokalerna ska renoveras. Det kommunicerades ut till de anställda några timmar före öppning i fredags.

Karlskrona

– Lokalen har inte vart optimal att jobba med och driva verksamheten i, och därför ska de göra iordning den. Det ska bli mindre och gemytligare, säger Caisa Lintunen, brand manager på Pinchos.

Meddelar man sin personal det fyra timmar före ett arbetspass?

– Jag vet att diskussionen förts under en tid, men varför beslutet togs så snabbt vet inte jag.

Hyrestvist

Samtidigt har de två personerna, som äger de fyra krogarna, gjort sig oanträffbara för kommentarer. I ett Facebook-inlägg skriver ägaren Torbjörn Jonsson att det bland annat har med en hyrestvist att göra, och att mer information ska lämnas under veckan.

Nu står Karlskrona utan nattklubb för första gången på flera decennier. En olycklig situation, menar kommunalrådet Sandra Bizzozero (S).

– Vi vill vara en attraktiv kommun som lockar folk i alla åldrar, och då är det viktigt med kultur och nöjesliv. Vi jobbar med att underlätta för alla företag och entreprenörer, det är viktigt att människor kan roa sig. Jag är övertygad om att detta kommer att lösa sig, säger hon.

På kommunens näringslivsavdelning har situationen diskuterats under måndagsmorgonen.

– Nästa steg blir att sammankalla kommunens krögare, för att se vad vi kan göra för att underlätta och vända trenden. Sedan har vi diskuterat att göra en kartläggning av stadens restaurang- och krogliv, säger Pia Holgersson, näringslivschef.

Mustasch-spelning hotad

Nästa lördag är hårdrocksbandet Mustasch inbokat att spela på Circo. Konserten är sedan länge utsåld, och omkring 500 biljetter har sålts. Men om den nu kommer att bli av går inte att få svar på.

– Det här är inget jag känner till i dagsläget, men tack för informationen. Då får vi kolla upp detta, skriver Markus Wiking, bandets bokningsansvarige, i ett mejl.

Senare på eftermiddagen skriver företrädare för Livenation i ett mejl att konserten kommer att bli av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet