Marinmuseum i Karlskrona. Foto: Marinmuseum Pressbild

Marinmuseum får bidrag till projekt om Östersjön – utvalt bland hundra sökande

Uppdaterad
Publicerad

Marinmuseum i Karlskrona kommer delta i projektet ”Vårt hav, vårt arv” och har blivit utvalda av hundratals sökande till att få bidrag från Sida.

Endast 27 av över hundra sökande har blivit beviljade bidrag från Sida för att delta i ett projekt som kommer att belysa Östersjöns ekologiska utmaningar. Marinmuseum i Karlskrona kommer nu vara med i den del av projektet som fokuserar på marina miljöer.

– Vårt engagemang för kulturarv och miljö går hand i hand eftersom vi tänker lika mycket på framtiden som dåtiden, säger Malin Jogmark, verksamhetsutvecklare på Marinmuseum.

Marinmuseum kommer att arbeta med att ta fram anpassat och pedagogiskt material som kan förenkla undervisningen i skolorna när de studerar miljöfrågor.

Det kommer att göras genom bland annat att skoleleverna får genomföra lektioner och experiment om föroreningar och skräp i havet på och runt Marinmuseum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer