Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ubåten HMS Neptun användes i insatsen när U 137 gick på grund, den går idag att besöka på Marinmuseum i Karlskrona. Foto: Frida Lindhe/SVT

Marinmuseum i Karlskrona räknar med uppsving i samband med dramaserie

Uppdaterad
Publicerad

Att intresset för ubåtsdramat på 80-talet ska öka och leda till fler museibesökare är något som Marinmuseums chef Mats Persson ser framför sig i samband med tv-serien ”Whiskey on the Rocks”.

– Vi planerar för det, säger han.

Serien har premiär nästa jul och handlar om ubåtsdramat år 1981 när den sovjetiska ubåten U 137 gick på grund i Gåsefjärden i Blekinge skärgård.

Redan nu planerar Marinmuseum i Karlskrona för ett uppsving i samband med serien.

– Man kan tänka sig att vi har programaktiviteter och diskussioner där vi belyser den här frågan, vi kanske också har personer som var med som får berätta, säger Mats Persson.

På museet finns det minnen från dramat. Där bevaras bland annat två fartyg som användes i insatsen – HMS Västervik och ubåten HMS Neptun.

Hör mer om planerna för att möta det ökade intresset i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.