Domaren Martin Hansson vill se hårdare tag mot huliganfirmorna.

Martin Hansson avbröt matchen

Uppdaterad
Publicerad

Fansens agerande efter dödsmisshandeln i Helsingborg tvingade fotbollsdomaren Martin Hansson i Holmsjö till ett snabbt beslut. Han avbröt matchen.

Matchen mellan Helsingborg och Djurgården blev inte alls den fotbollsfest som fotbollsdomaren Martin Hansson hoppats på i årets första uppdrag. En halvtimme före avspark slogs en bortasupporter till döds – och det orsakade snabbt oro också inne på arenan.

– När jag såg att en åskådare var på väg in på plan fick jag snabbt information om vad som just hänt utanför arenan. Då handlade det om att omedelbart sätta domare och spelare i säkerhet. Med tanke på utvecklingen hade det inte varit möjligt att fullfölja matchen, säger Martin Hansson, som aldrig upplevt något liknande under sin domarkarriär.

Supporter död

– Inte av den här omfattningen. Man känner en sorg och tomhet samtidigt som man där och då måste hålla huvudet kallt.

Enligt Martin Hansson måste det nu till krafttag för att få ett stopp på fotbollsvåldet.

– Jag vet att klubbarna jobbar hårt med den här frågan. Personer som är sysslar med våld ska helt enkelt inte vistas på fotboll, säger Martin Hansson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Supporter död

Mer i ämnet