Matfusk på italiensk matmarknad ska vara åtgärdat

Uppdaterad
Publicerad

Inför Skärgårdsfesten i Karlskona varnades Karlskrona kommun om en italiensk matmarknad som sålde felmärkt skinka och ost. Nu hävdar arrangörerna för marknaden att de åtgärdat matfusket.

SVT Nyheter Blekinge kunde förra veckan berätta att en italiensk matmarknad som turnerar runt i Sverige misstänks för fusk. Det efter att man upptäckt att parmesanosten inte var parmesanost, parmaskinkan var en billig variant av torkad skinka och flera varor hade märkts om.

Miljökontoret i Sundsvall där matmarknaden varit slog larm om fusket till Karlskrona kommun eftersom matmarknaden planerar att komma till Skärgårdsfesten i augusti.

LÄS: Karlskrona varnas för italiensk matfusk

Arrangörerna uppger nu att det var ett missförstånd eftersom en kock felmärkte varorna för att göra det enklare för kunderna. Det skriver Sydöstran.

Detta var ett regelbrott som arrangörerna nu säger sig ha åtgärdat och säger att de inte hade några onda avsikter och skyller på den kock felmärkte om varorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.