Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT följde med festivaldebuterande Smash Into Pieces backstage och på scen. Hör bandmedlemmarna diskutera Sweden Rock och vad Melodifestivalen har betytt för karriären. Foto: SVT/Henrik Friberg

Melodifestivalen förändrade allt för Smash Into Pieces – plötsligt sa Sweden Rock-ledningen ”ja”

Uppdaterad
Publicerad

År av arbete i väntan på det stora genombrottet.

Sedan gjorde Smash Into Pieces ”Six feet under” i den svenska Melodifestivalen.

Plötsligt blir bandmedlemmarna stoppade överallt.

Örebrobandet Smash Into Pieces bildades redan 2008 och hade släppt sju studioalbum innan det stora kommersiella genombrottet i Sverige följde med ”Six feet under” och finalplaceringen i Melodifestivalen.

– Vi har ju ringt och tjatat på Sweden Rock, men tidigare fått svaret att vi kanske inte varit helt rätt för festivalen. Men nu blev det äntligen av, säger gitarristen Per Bergquist.

Sweden Rock Festival 2023

Frontmannen och sångaren Chris Adam Hedman Sörbye förklarar att framgångarna med den SVT-sända musiktävlingen helt förändrat bandets vardagstillvaro.

– Jag kan inte ens gå in på macken utan att fans vill fotografera och prata.

Under Sweden Rock fick SVT exklusivt följa bandet under premiärgiget.

Se reportaget i klippet ovan.

Smash Into Pieces med bidraget Six Feet Under under finalen i Melodifestivalen i Friends Arena. Foto: Christine Olsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival 2023

Mer i ämnet