Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Chris Adam Hedman Sörbye och Benjamin Jennebo från Örebrobandet Smash Into Pieces berätta om tankarna inför finalen av Melodifestivalen. Foto: privat/svt

Örebrobandet Smash Into Pieces inför Mello-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Häromveckan klev Örebrobandet Smash Into Pieces in i Melodifestivalen. Bidraget ”Six Feet Under” från deltävling fyra föll tittarna i smaken, och de tog sig direkt till finalen i Stockholm på lördag. Parallellt med förberedelserna inför lördagens tävling är de också ute på Europaturné.

Med sina femton år i musikbranschen är Smash Into Pieces långt ifrån nybörjare. Men i och med sin medverkan i årets Melodifestival tar de sig nu an ett helt nytt sammanhang.

– Vi är otroligt tacksamma för den här supporten och det är kul att se att folk gillar det vi gör, säger sångaren, Chris Adam Hedman Sörbye.

Melodifestivalen 2023

Ute på turné

Inför alla förberedelser till finalen är dem just nu ute på Europaturné och efter Melodifestivalen är det dags för turné runt om i USA. För att få allting att gå ihop, ställs tre spelningar in på turnén – för att kunna delta i finalen 11 mars.

– Det är mycket problemlösning längs vägen kan man säga, vårat hem är där våran resväska är.

Hör Chris Adam Hedman Sörbye och Benjamin Jennebo berätta om förberedelserna inför finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2023

Mer i ämnet