Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fastighetschef Per-Olof Clarin tog med SVT upp på kyrktornets tak för att se den pågående renoveringen där bland annat tuppen fått nytt bladguld. Foto: Jerker Hagman/SVT

Miljonrenovering av Carl Gustafs kyrka: ”Ett riktmärke för många”

Publicerad

Just nu pågår en storrenovering av Carl Gustafs kyrka i Karlshamn. Kyrkan, som för många ses som ett riktmärke i staden, får nu en riktig upprustning – bland annat har tuppen på toppen fått nytt guld.

Carl Gustafs kyrka i Karlshamn byggdes i slutet av 1600-talet och invigdes i staden 1702. Just nu pågår renovering av kyrkan där bland annat taket ska restaureras och byggnaden ska målas om.

– Det här är ju en kyrka som ligger centralt i staden och som är ett riktmärke för många. Visst är det väl kul när man kan bidra med något som syns såhär mycket i en stad, säger kyrkogårds- och fastighetschefen Per-Olof Clarin.

Renoveringen kommer att pågå fram till december.

I klippet: Följ med upp på kyrktornets tak och se den pågående renoveringen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.