Ehrensvärdska gymnasiet i Karlskrona.

Vittnet efter storbråket vid skolan: ”Full misshandel”

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort bråk uppstod under tisdagsförmiddagen vid Ehrensvärdska gymnasiet i Karlskrona. Linda från Karlskrona blev vittne till händelsen och försökte avstyra bråket.

Larmet om bråket kom klockan 11.18 utanför Ehrensvärdska gymnasiet i centrala Karlskrona.

– Det är lite oklart exakt hur många som varit inblandade. Men det rör sig om flera personer, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

När polispatrullen kom till platsen tog de upp anmälningar från två personer som blivit misshandlade av flera andra.

– Enligt de uppgifter jag har blev ingen allvarlig skadad. Men ambulansen kontrollerade en av dem på plats. Vi har hört och kontrollerat flera personer på platsen, säger Patric Fors.

Flera kontrollerade

Polisen har in nuläget inga uppgifter om vad som ligger bakom bråket och ingen person är gripen misstänkt för något brott.

SVT Nyheter Blekinge har pratat med Karlskronabon Linda som hade vägarna förbi Ehrensvärdska gymnasiet vid 11-tiden när hon såg tre killar bli attackerade av två andra.

– Jag bara kände att det var någonting på stämningen i luften när två killar kommer rusande. De flyger på de tre killarna som går på skolan så jag hoppade ut ur bilen och gick emellan. Jag tänkte väl inte så mycket men det var fullt slagsmål och full misshandel, säger hon.

Enligt Lindas uppfattning var de två killarna äldre än den trio som blev angripen. Hon såg en annan man som hoppade ur sin bil och ropade att de skulle sluta.

– Så jag tror att jag var det enda vittne som såg allt från början och följde allt från backspegeln i bilen. Det var väldigt tumultartat.

Mörbultad av insatsen

Efter en stund såg hon personal från skolan komma ut och hur de två killarna lämnade platsen. Samtidigt verkade de tre killarna vara skärrade och rädda medan skolans rektor kom dit.

Senare har Linda blivit förhörd av polisen på platsen och lämnat de uppgifter hon har om händelsen.

– Jag gick in fysiskt för att försöka stoppa det och då kändes det som att killarna backade lite för de var inte ute efter att slå mig. Det blev nog lite att de ryggade tillbaka medan de tre killarna mest försökte försvara sig, säger hon.

Vet du hur killarna klarade sig?

– En av killarna hade ett öga som var blodsprängt medan det rann blod från munnen. Fast vi fick alla smällar men jag vet inte om de var ute efter honom specifikt. Nu är jag lite mörbultad men det är okej och ingen fara med mig.

Inte allvarligt skadade

Ehrensvärdska gymnasiets rektor Marcus Sellgren bekräftar för SVT Nyheter Blekinge att två av killarna som angreps gick på skolan att de jobbar för att eleverna på skolan ska känna sig trygga.

– Jag har pratat med killarna en lång stund och de är skärrade men inte allvarligt fysiskt skadade. Stämningen på skolan är i alla fall lugn här på skolan och det känns bra, säger Sellgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer