Hovrätten över Skåne och Blekinge Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkta kidnappare fortsatt häktade – överklagande avslås

Uppdaterad
Publicerad

Båda de män som sitter häktad misstänkt för människorov i Karlskrona blir kvar i häktet – hovrätten avslår nu parternas överklaganden.

De två män som förra veckan häktades på sannolika skäl misstänkta för människorov överklagade tingsrättens beslut om häktning. Men hovrätten meddelar nu  att man fastställer tingsrättens beslut för de misstänkta männen.

Vidhåller inställningen

Det var för en dryg vecka sedan som en man i 55-årsåldern anmäldes försvunnen i Karlskrona. Misstänkta för att ha fört bort honom är de två männen i 20-årsåldern, som båda nekar till brott.

Försvararen till mannen som fick avslag under tisdagen menar att brottsmisstankarna mot den misstänkte är opreciserade och att det inte finns tillräckliga bevis för att han ska vara häktad.

Att man nu fått avslag från Hovrätten säger han att han inte ger några omfattande kommentarer kring.

– De där besluten är ofta sparsmakat motiverade. Vi vidhåller samma inställning som tidigare och utgår från att den fortsatta utredningen kommer att visa att min klient inte är involverad i det här, säger advokat Jonas Rydgren.

Hur mår din klient?

– Han är ändå samlad med tanke på omständigheterna, men det är klart att det är jobbigt att vara frihetsberövad samtidigt som han också är orolig över vad det är som har hänt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet