Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under tisdagsmorgonen inleddes rättegången mot de män som är misstänkta för två fall av människorov. Foto: Karin Karltun/SVT

Kidnappade offret fruktade för sitt liv: ”Kommer jag att överleva?”

Publicerad

Mannen fördes bort till en lägenhet mot sin vilja. Där utsattes han för våld och hotades med yxa och kniv – för att han inte betalat en knarkskuld.

– Jag tror att han tänkte ”Kommer jag överleva det här?”, säger hans målsägandebiträde Eric Widner.

Under tisdagen inleddes rättegången vid Blekinge tingsrätt gällande två fall av misstänka människorov, som både ska ha skett i Ronneby kommun i början av året.

Under den första rättegångsdagen behandlades det första tillfället, där en man ska ha överfallits utomhus och transporterats under hot till en bostad i Ronneby. Där misshandlades han sedan och pressades på att reglera en narkotikaskuld.

”Konstant oro”

Efter händelsen har mannen mått dåligt och inte vågat vara hemma i sin bostad, menar mannens målsägandebiträde.

– Han har så att säga levt på flykt och haft en oro konstant efter händelsen. Nu hoppas han få ett avslut och slippa vara rädd, säger Eric Widner.

Totalt är sex personer åtalade i samband med händelsen, varav tre män misstänks för människorov. Under tisdagens förhandlingar närvarade de tre männen, som samtliga nekar till anklagelserna om människorov.

Rättegången är planerad att pågå i sju dagar.

Hör åklagaren och målsägandebiträdet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.