Foto: SVT

Misstänkta mördare diskuterade köp av silvertejp – timmar före försvinnandet

Uppdaterad
Publicerad

Bara timmar innan Karlskronabon spårlöst försvann diskuterade de båda misstänkta mördarna ett inköp av silvertejp – en uppgift som nu särskilt intresserar polisen. ”Vi måste ju ha det”, ska de båda häktade ha skrivit till varandra.

Den försvunne mannen i 55-årsåldern har varit eftersökt sedan den 26 juli och trots omfattande sökinsatser i huvudsak koncentrerade till havs har polisen ännu inga spår efter mannen.

Två män i 20-årsåldern har sedan snart en månad tillbaka suttit häktade på sannolika skäl misstänkta för människorov och båda nekar till brott.

I dag valde åklagaren att ändra brottsrubricering till mord.

Polisen har genomfört en mängd förhör och analyserat beslagtagna mobiltelefoner och datorer. Och enligt uppgifter till SVT Nyheter ska utredarna visat intresse för en mobilkonversation mellan de båda misstänkta – daterad bara timmar innan mannen senast sågs kvällen den 25 juli.

Där diskuteras bland annat inköp av silvertejp.

”Vi måste ju ha det”, ska en av männen ha skrivit.

–  Vi kommenterar inte detaljer i förundersökningar i ärenden som gäller grova brott, säger polisens presstalesman Robert Loeffel.

Förnekar inköpet

Båda männen nekar till brott och enligt uppgift ska de båda också i förhör ha  tillbakavisat uppgifterna om inköpet av silvertejp.

– Jag kan inte kommentera vilka eventuella frågor vi fått om detta, säger Eric Widner, en av männens försvarsadvokater.

Den bevisning som presenterats tidigare är blodspår från den saknade mannen på den adress för försvinnandet ska ha ägt rum – samt blodspår i den båt som en av de misstänkta tidigare i somras blev ägare till.

Det är också polisens teori att de två misstänkta var de sista som såg den försvunne mannen i livet.

De tre hade nämligen stämt träff samma kväll för att diskutera den ekonomiska situationen i en näringsverksamhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet