Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen har under flera veckor sökt efter den försvunne mannen i 55-årsåldern i Karlskronas skärgård. Foto: Anna Hermansson/Polisen

Åklagarens teori: misstänkta kidnappare mördade försvunnen man

Uppdaterad
Publicerad

De två män i 20-årsåldern som suttit häktade misstänkta för att ha fört bort en man i 55-årsåldern misstänks nu ha mördat honom.

Den man i 55-årsåldern som varit försvunnen i en månad misstänks ha blivit mördad. Polis och åklagare offentliggjorde den nya brottsrubriceringen under onsdagen – och det är alltjämt de två sedan tidigare häktade som misstänks för brottet.

– Den samlade bilden av de utredningsåtgärder som genomförts i förundersökningen gör nu att brottsmisstankarna ändras till mord, säger polisens presstalesman Robert Loeffel.

Mannen i 55-årsåldern har varit försvunnen sedan den 25 juli. Polis och kustbevakning har genomfört omfattande sökningar i Karlskrona skärgård.

Två män i 20-årsåldern, med kopplingar till den försvunne mannen, anhölls tre dagar efter försvinnandet och har sedan dess suttit häktade misstänkta på sannolika skäl för människorov. De har under hela tiden nekat till brott och hävdat att de inte har något med försvinnandet att göra.

Polisen har dock funnit mannens blod i såväl en adress som i den båt som en av de misstänkta köpt kort före försvinnandet.

Nya häktningsförhandlingar mot männen kommer att hållas under torsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet