Foto: SVT

Misstänkta mördare blir kvar i häkte

Uppdaterad
Publicerad

Båda de mordmisstänkta männen blir kvar i häktet. Det beslutade tingsrätten i dag.

21-åringen och 22-åringen är båda på sannolika skäl misstänkta för mord på den försvunne 57-åringen i Karlskrona.

I snart tre månader har de två mordmisstänkta männen suttit häktade. I dag hölls omhäktningar av både 21-åringen och 22-åringen, vilket deras försvarare starkt ifrågasatt – och menar att bevisningen inte är tillräcklig.

Under förmiddagen hölls omhäktningsförhandlingar för den 21-årige mannen. Tingsrätten beslutade då att han ska vara fortsatt häktad i åtminstone fyra veckor till.

Styckmord i Karlskrona

– Det är klart att det är en besvikelse för min klient. Men på ett sätt var det inte speciellt oväntat heller, säger försvarsadvokat Karl Hamstedt.

Misstankarna har stärkts

Under eftermiddagen omhäktades också den 22-årige mannen, även han fortsatt på sannolika skäl misstänkt för mord på den försvunne 57-åringen i Karlskrona.

57-åringen har varit försvunnen sedan i slutet på juli och än finns inga spår efter mannen, trots omfattande sökinsatser både till havs och på land.

De båda mordmisstänkta fortsätter att neka till brott.

Både åklagare och tingsrätten menar att misstankarna mot männen har stärkts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet