Foto: SVT

Misstänkta våldtäktsmän har släppts ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

De två män som i fredags häktades misstänkta för grov våldtäkt i en lägenhet i Karlskrona har nu släppts. Detta för att polis och åklagare inte har tillräckligt med bevis för att hålla männen fortsatt frihetsberövade.

Männen, som är 26 och 18 år gamla, greps i tisdags förra veckan efter att en kvinna anmälde att de båda männen ska ha våldtagit henne under fredagsnatten. Enligt polisanmälan ska den 26-årige mannen ha våldtagit henne ytterligare två gånger under april och maj.

De två männen häktades under fredagen vid Blekinge tingrätt misstänkta för grov våldtäkt – men på tisdagseftermiddagen togs beslut om att släppa männen.

– Det beror på att de inte är på sannolika skäl misstänkta. Vi har säkrat allt som vi har kunnat säkra den här veckan och nu får vi jobba vidare så gott vi kan, säger Lena-Marie Bergström, åklgare vid Blekinge tingsrätt.

”Ord mot ord”

Både kvinnan och de två männen har hörts flera gånger och nu väntar åklagare på resultatet från den tekniska undersökningen.

– Då får vi se om det pekar åt någon riktning. Innan resultatet kommer är det ord mot ord, säger Lena-Marie Bergström.

Männen är fortfarande misstänkta för våldtäkterna på den lägre misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.