• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en lantbruksfastighet i Kungshult i Eslövs kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: TT/Arkivbild

Misstänkte storbedragaren hemma i Sverige

Publicerad

Den misstänkte storbedragaren är nu på svensk mark efter att ha suttit häktad i Marocko sedan november. Tingsrätten har nu verkställt häktningsbeslutet och förhandlingar väntas på måndag.

Sedan slutet av november förra året har den 29-årige mannen från Karlskrona suttit häktad i Marocko – men nu är han på svensk mark igen.

29-åringen misstänks för närmare 100 fall av grova bedrägerier i både Blekinge och på andra orter runt om i landet. Han misstänks också för grovt penningtvättsbrott i Stockholm och flera fall av olaga hot.

– Han finns i Sverige, men var exakt han befinner sig är ingenting vi kan berätta, säger åklagare Marie Lindström till SVT Nyheter Blekinge.

Häktning på måndag

Redan den 18 december beslutade tingsrätten om att häkta den misstänkta storbedragaren i sin utevaro – men först nu har han utlämnats till Sverige och tingsrätten meddelar i dag att 29-åringen greps i går eftermiddag och att häktningsbeslutet därmed verkställts.

– Han är redan häktad i sin utevaro sedan tidigare, vilket verkställs i och med att han grips. Men det kommer att hållas en häktningsförhandling mot honom på måndag, säger åklagare Marie Lindström.

Enligt uppgift hålls förhandlingarna i Blekinge tingsrätt från klockan 9 på måndag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bedrägerimisstänkt affärsman

Mer i ämnet