Mjällbys klubbledning uppmanar supportrarna att inte ta sig till Strandvallen under lördagens kvartsfinal i cupen. Arkivbild från oktober 2018. Foto: SVT

Mjällby AIF:s uppmaning: ”Kom inte till Strandvallen”

Uppdaterad
Publicerad

Inför Mjällbys historiska cupmatch mot Falkenberg imorgon går nu lagledningen ut med en uppmaning till supportrarna.

– Vi avråder alla från att komma till Strandvallen, och vi måste alla ta vårt ansvar i den här frågan, säger Fredrik Danielsson, klubbchef.

Tidigare i veckan kom beskedet att samtliga cupmatcher i helgen spelas inför tomma läktare. Trots det har flera supportrar meddelat att de kommer att ta sig till Strandvallen. Bland annat gick supporterföreningen Sillastrybarna ut med en uppmaning om att samlas utanför arenan under matchen – en uppmaning som nu har dragits tillbaka.

– Vi uppmanar alla att respektera de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har, och att man inte kommer till Strandvallen. Jag förstår att det kan vara lockande att komma och titta på matchen genom stängslet, men man ska också förstå att man hjälper inte någon genom att göra det, utan tvärtom. Det är en onödig risk, säger Fredrik Danielsson, klubbchef i Mjällby.

Klubben har vidtagit flera försiktighetsåtgärder för att minska möjligheterna till smittspridning inom truppen. Bland annat har man ställt in dagens planerade truppfotografering, och sett över spelarnas träningstider för att minska kontakten med utomstående så långt som möjligt.

Flera spelare ”krassliga”

Samtidigt meddelar klubbchefen att det finns ”ett antal” spelare och ledare som känner sig krassliga, och därför kanske inte kommer kunna spela kvartsfinalen under lördagen.

– Det finns risk för det, men jag vill inte säga vilka det gäller och det betyder inte att de är smittade. Men det är utifrån försiktighetsåtgärden, känner de sig lite krassliga och hängiga ska de stanna hemma. Vi har kontakt med vår läkare.

Matchen mot Falkenberg spelas klockan 16:00 på lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.