Mjällby AIF vädjar till sponsorer – vill ha in en miljon

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby AIF förväntas gå back med tre och en halv miljon kronor det här året. Därför vädjar nu fotbollsklubben till sponsorer och medlemmar att bidra ekonomiskt.

Förhoppningen är att få in minst en miljon kronor. Pengar som ska användas till att förstärka truppen och säkerställa lagets elitlicens, som kan äventyras om Mjällby går allt för mycket back.

– Vi har skickat brev och mejl till medlemmar och sponsorer. Vi har använt alla våra kanaler och nätverk, säger klubbens ordförande Magnus Emeus.

Vilken respons har ni fått?

– Det är för tidigt att dra några växlar. Vissa har sagt att de inte kan bidra, vissa har varit positiva och en hel del är på semester, så att man bara har fått autosvar.

Är en miljon ett realistiskt mål?

– Ja, det tror jag, vi har många sponsorer och medlemmar.

Vad blir vändningen?

– Vi har en ny match på lördag mot Syrianska FC och då har vi alla möjligheter. Det har sett bättre ut de senaste matcherna. Och för att locka mer publik behöver vi vinna fler matcher, då kommer också intäkterna.

Mjällby AIF funderar även på att sälja någon eller några spelare för att få bättre ekonomi.

– För att inte göra allt för stort våld på verksamhet måste vi minimera den förväntade förlusten, säger Magnus Emeus.

För närvarande ligger Mjällby sist i superettan och har endast åtta poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.