Glädjescener från Strandvallen Foto: SVT

”Det känns fantastiskt”

Med fyra omgångar kvar av division 1 södra står det klart att Mjällby vinner serien och tar steget upp till superettan. När slutsignalen gick efter 1-1 mot Utsiktens BK bröt vild glädje ut bland spelarna på Strandvallen.

När toppkonkurrenten Eskilsminne igår tappade poäng mot Ljungskile räckte det med oavgjort för Mjällby för att säkra seriesegern i division 1 södra. Och oavgjort var precis vad laget mäktade med, trots att matchen såg ut att gå mot gulsvart seger efter att Jacob Bergströms gjorde 1-0 i den 64:e minuten. Utsikten ville dock annorlunda och en sen kvittering ökade nervositeten hos hemmalaget.

– Det var lite nervigt där, men vi är nöjda med kryss idag, säger Jacob Bergström efter matchen.

Fick svettas på övertid

När domaren blåste av matchen efter fyra minuters tilläggstid så kunde spelare och supportrar pusta ut och fira avancemanget till superettan.

– Det känns fantastiskt såklart, fansen har väntat på det här länge, och det har varit tre år nu så det är dags att gå upp igen. Så det är fantastiskt, säger målskytten Jacob Bergström.

Mjällby har gjort åtta säsonger i fotbollsallsvenskan. Den senaste var 2014 och året därpå trillade Blekingeklubben även ur superettan.

Att va klar seriesegrare med fyra matcher kvar var en ovan sits för Jacob bergström.

– Det har man aldrig varit med om förr, nu kan vi bara njuta och spela fotboll.