Mjällbyspelare pratar mobbning i skolan

Uppdaterad
Publicerad

Alla femteklasser i Sölveborgs kommun får inom den närmaste tiden besök av fotbollsspelare från Mjällby AIF. Syftet är att prata kamratskap och anti-mobbning.

I dag var det barnen på Hörviks skola som fick förstärkning på fotbolllsplan av de båda målvakterna Mattias Asper och Jesper Johansson från Mjällby AIF.

Men de hade också något viktigt att prata med barnen om.

#mobbning

Spelare från Mjällby AIF åker just nu runt till kommunens alla femteklassare och de hoppas på att barnen ska lyssnar extra på just dem.

Någon de känner till

– Det är lättare att komma med ett känt namn och ett känt ansikte, då är det lättare att prata med dem om mobbning, kamratskap och hur man ska vara mot varandra. Man är någon utifrån som de känner till och som säger något vettigt, säger Mattias Asper, målvakt i Mjällby AIF och projektledare för satsningen.

På väggen i femmornas klassrum hänger en Mjällby-bild – och visst lyssnade barnen på dem.

– Ja, jag tyckte det var jättekul och spännande. Jag tyckte om att de pratade om mobbning och så, det är viktigt, säger Oliver Wald som går i femman på Hörviks skola.

Eleverna lyssnade

Jesper Johansson är också han målvakt i Mjällby AIF och berättade för eleverna när han själv var liten och inte vågade ha glasögon i skolan. Det ledde till att han måste spela med linser i dag och det fick klassen att lyssna.

– Ja, det syntes. Det var många som kollade snett och fick en tankeställare. Det är ju därför vi är här, för att barnen ska tänka på vad de gör och hur det påverkar andra, säger Jesper Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#mobbning

Mer i ämnet