Foto: SVT

Moderatledaren om lösningen: ”Finner mig i gruppens beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet att Emma Stjernlöf fortsätter som ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden presenterades i dag som en del av lösningen på den långdragna konflikten inom Moderaterna.

Nu kommenterar regionstyrelsens ordförande Lennarth Förberg beslutet.

– Om gruppen stödjer Emma, gör jag det också och arbetar efter det, säger han.

Lennarth Förberg, som har tagit två veckors semester, har inte varit med under diskussionerna som har lett fram till beslutet att Emma Stjernlöf fortsätter som hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande.

Men han uppger för SVT Nyheter Blekinge att han kommer arbeta efter partiets beslut.  

Maktstriden i region Blekinge

– Jag har aldrig haft någon personlig konflikt med Emma utan har företrätt den moderata gruppens beslut. Nu har gruppen omvärderat Emma och då finner jag mig i det beslutet, säger han.

Hur kommer samarbetet fungera?

– Jag samarbetar med alla. Jag tror det kommer lösa sig. Vad jag förstår har man bestämt att hon ska ingå i alliansgruppen, det har jag inga synpunkter på.

Hon säger att hon hoppas vara välkommen i regionfullmäktigegruppen – är hon det?

– Jag tror inte jag vill kommentera det. Jag har inte varit med i beslutet och vet därför inte exakt vad man har kommit fram till gällande arbetet framåt. Men det den moderata gruppen beslutar är det jag arbetar efter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktstriden i region Blekinge

Mer i ämnet