Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Moderaternas ordförande Bengt-Åke Karlsson i Sölvesborg, säger att partiet kommer att anmäla hoten. Hör mer i klippet. Foto: William Juhlin/SVT

Moderatordföranden om hoten: ”Bedrövligt och oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

De hot som kommit in mot flera Moderata politiker i Sölvesborg kommer att polisanmälas.

Det säger partiets ordförande i kommunen.

– Det här ska inte gå obemärkt förbi, säger Bengt-Åke Karlsson (M).

Efter Moderaternas beslut att lämna Samstyret och gå samman i ett nytt styre tillsammans med Socialdemokraterna, Centerpartiet och SoL-partiet, har det under helgen kommit in mängder med hat och hot till ledande M-politiker, något SVT Nyheter Blekinge kunde avslöja på måndagen.

Bland andra har gruppledare Kith Mårtensson fått privata telefonsamtal från personer som sagt att hon ska ”brinna i helvetet”.

Valet 2022 Blekinge

– Hon har fått den värsta hatstormen. Det är bedrövligt att någon beter sig på det viset, säger Bengt-Åke Karlsson (M), ordförande för Moderaterna i Sölvesborg.

Han säger också att hoten kommer att anmälas, men att det hela ska diskuteras vidare under ett möte senare i veckan.

– Det ska inte gå obemärkt förbi, så självklart kommer vi anmäla det. Vi har ju yttrandefrihet, men man måste ju vara sansad i hur man beter sig. Det fick i alla fall jag lära mig redan när jag gick i skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Blekinge

Mer i ämnet