Kvinnan döms i Blekinge tingsrätt för grov trolöshet mot huvudman. Foto: SVT

Mordbrandsmisstänkt släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den man som är misstänkt för mordbranden på asylboendet i Asarum i veckan släpptes på fri fot efter dagens häktningsförhandling. Tingsrätten bedömde mannen som under 18 år.

Medan Migrationsverket har bedömt att mannen är 19 år, uppgav han själv i dag i Blekinge tingsrätt att han är 17 år. Tingsrätten valde att tro på mannen och bedöms därmed som minderårig. Det innebär att det krävs särskilda skäl för rätten att häkta någon.

Mannen är på sannolika skäl är misstänkt för grov mordbrand, men förnekar brott. Däremot erkänner han att han har tänt eld i sitt rum på asylboendet för att ta sitt liv, men inte hade för avsikt att skada någon annan.

Tre byggnader brann ner till grunden i storbranden på flyktingförläggningen i veckan. Inga personer skadades, men samtliga boende, 68 personer, fick evakueras till annat boende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.