Foto: SVT

Mordmisstänkt erkänner: hanterade 57-åringens kropp

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkte 21-åringen medger att han varit med och hanterat den mördade 57-åringens kvarlevor – men förnekar att han mördat mannen. Det framkom under torsdagens häktningsförhandling mot mannen.

Snart fem månader efter mordet på den 57-årige mannen i Karlskrona sitter två män, 21 respektive 22 år, fortsatt häktade misstänkta för brottet.

Sedan tidigare är det känt att 22-åringen gjort vissa medgivanden och börjat samarbeta med polisen, bland annat genom att peka ut var 57-åringens kvarlevor var begravda.

Styckmord i Karlskrona

Nu väljer även den misstänkte 21-åringen att medge vissa omständigheter i brottet.

Medger griftefridsbrott

Under häktningsförhandlingen på torsdagen framkom att han medger brott mot griftefriden, alltså att han hanterat 57-åringens döda kropp. Han förnekar dock alltjämt mord. Även 22-åringen nekar till mordanklagelserna.

Enligt vad SVT Nyheter Blekinge erfar innebär dagens besked att de två mordmisstänkta i förhör nu har lämnat helt skilda versioner om vad som hände i lägenheten kvällen när 57-åringen tros ha blivit mördad – och att de nu skyller mordet på varandra.

Tingsrättens beslutade under torsdagseftermiddagen att 21-åringen ska vara fortsatt häktad. 22-åringen har gått med på förlängd häktestid, och någon förhandling hölls därför inte mot honom.

SVT Nyheter Blekinge har utan framgång sökt åklagaren Anna Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet