Foto: SVT

Mordmisstänkte 21-åringen erkänner brott – men förnekar mord

Uppdaterad
Publicerad

Den mordmisstänkte 21-åringen erkänner brott i samband med det misstänkta mordet på en 57-årig man i Karlskrona. Men vilket brott han erkänner är i nuläget okänt.

– Han förnekar fortfarande mord, men det finns en rubricering han erkänner i det här, säger Karl Hamstedt, 21-åringens försvarsadvokat.

Vilken brottsrubricering det är som 21-åringen erkänner vill försvarsadvokaten inte gå in på.

– Jag vill inte säga det offentligt ännu, men kommer förmodligen kunna göra det ganska snart. Det är inte kommunicerat med polisen ännu, säger Karl Hamstedt, 21-åringens försvarsadvokat.

Tillsammans med en 22-årig man sitter 21-åringen häktad misstänkt för att ha mördat en 57-årig man i Karlskrona i somras. Kvarlevorna efter mannen hittades nedgrävda på ön Varö i november, efter att 22-åringen börjat samarbeta med polisen.

Förhördes under onsdagen

Men förhören med 21-åringen har dragit ut på tiden, och flera har fått ställas in på grund av sjukdomsfall. Under onsdagen hölls det första förhöret med 21-åringen sedan kroppen återfanns.

– Nu blev han delgiven ganska mycket av informationen som framkommit i media de senaste veckorna. Jag vill inte kommentera hur min klient ställer sig till att 22-åringen gjort vissa medgivanden, säger Karl Hamstedt.

Tidigare har 21-åringen, liksom 22-åringen, nekat till all inblandning i brottet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet