Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Man far illa, allt prat om Mörrum Hockey är negativt nu, säger supporten Tobias Totte Mattsson. Hör mer i klippet om klubbens dåliga ekonomi. Foto: SVT

Mörrumsupportern om ekonomiska krisen: ”Skär i hjärtat på många”

Uppdaterad
Publicerad

I över 20 år har Tobias ”Totte” Mattsson hejat på Mörrum GoIS. Trots klubbens pressade ekonomi är han hoppfull inför framtiden.

– Man begär inte att en anrik klubb från 1960-talet går i konkurs bara så där, säger han.

Att klubbens ekonomi tagit stryk under pandemin, med svaga publiksiffror och svikande intäkter, var känt. Ändå kom nödropet i november – när de bad sina supportrar om busspengar till bortamatcherna – som en chock för Tobias ”Totte” Mattsson.

– Det kom som en blixt från klar himmel, säger han till SVT Nyheter Blekinge.

Oviss framtid

Klubbens framtid är oklar. I början av december meddelade styrelsen att man arbetar på en ekonomisk plan för att rädda klubben. Beskedet har gett upphov till  spekulationer på sociala medier och i butikerna i Mörrum, men Tobias Mattsson försöker hålla modet uppe.

– Jag försöker hitta ljusglimtarna. Men det är inte lätt för alla, för många skär det i hjärtat, säger han.

Se ”Tottes” reaktion på Mörrumkrisen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.