Offret hade köpt bananer i affären i Mörrum. Arkivbild. Foto: Gorm Kallestad

Mosade banan i ansiktet på förare: ”Rent självförsvar”

Uppdaterad
Publicerad

En trafikincident ledde till slagsmål mellan två förare i Mörrum i somras. Nu åtalas den ena föraren för misshandel, efter att ha mosat en banan i ansiktet på den andra föraren så glasögonen gick sönder.

Bråket började på en parkeringsplats vid en mataffär i Mörrum, där offret köpt bland annat bananer.

Offret menar att han bara backade ut från parkeringen, när den nu åtalade föraren från en annan bil började skrika och svära av okänd anledning.

Bilarna kör några kilometer, innan den nu åtalade svänger in framför och blockerar vägen, går ut och slår offret i ansiktet genom den öppna sidorutan.

Han tar sedan offrets halvätna banan och mosar in i ansiktet på offret så hårt att glasögonen går sönder och river upp sår i ansiktet.

Menar att offret kastade bananer

Den åtalade mannen å sin sida menar att offret blockerade parkeringen vid mataffären och därefter kastade ett bananskal mot hans bil. När de sedan åkt ska offret ha kört provocerande långsamt och vårdslöst, och kastat fler bananer.

Att han då gick ut och mosade en banan i ansiktet på offret menar mannen skedde i ”rent självförsvar”.

Nu åtalas mannen för misshandel. Han krävs dessutom på 100 000 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.