Körsångerskan om pandemitiden: ”Det var knäckande”

Uppdaterad
Publicerad

En känsla av att inte känna sig behövd – så beskriver körsångerskan Ingela Olson tiden under pandemin när kulturarbetarna fick ställa in och ställa om.

– Det som jag tyckte var fruktansvärt jobbigt var att inte känna sig behövd. Den var för mig i alla fall knäckande, säger Ingela Olson.

Hon är uppvuxen i Torhamn i Blekinge och har sedan flera år tillbaka jobbat i Stockholm som körsångare, bland annat för Håkan Hellström.

När coronapandemin kom blev hon, likt flera andra kulturarbetare, hårt drabbad.

– Det är jättemånga människor som drabbats väldigt hårt och inte haft några jobb helt enkelt, jag är en av dem, säger Ingela Olson.

Blev deprimerad

Hon drabbades av depression och fick snabbt antidepressiva läkemedel utskriva. För att klara av ekonomin och hantera sitt mående flyttade hon hem till sina föräldrar i Torhamn.

– Just nu hyr jag ut min lägenhet och det känns bra. Jag har detta som bas, åker härifrån och tar jobb när de kommer, säger hon.

Branschen återhämtar sig

Trots att restriktionerna nu har släppt så måste kulturbranschen återhämta sig.

– Det är inte bara som att trycka på en on/off knapp, off gick det snabbt men on är inte riktigt lika lätt, säger Ingela Olson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.