Mentolcigaretter börjar från och med den 20 maj att fasas ut ur svenska butiker. Foto: TT

Nej till rökning på badplatser

Uppdaterad
Publicerad

Karlshamns kommun inför rökförbud på lekplatser och badplatser. Och snart blir det även rökstopp på kommunens idrottplatser.

Det är fritidsnämnden i Karlshamn som nyligen tog beslut om att införa rökförbudet. I höst planeras även för att införa stopp för rökning på kommunens idrottsplatser.

– Detta ligger helt i linje med kommunens folkhälsoarbete och är ett viktigt steg för fler rökfria miljöer, säger Andreas Saleskog (S), ordförande i fritidsnämnden.

Nämnden vill utveckla det tobaksförebyggande arbetet utifrån tobakskonventionens åtgärder, som exempelvis fler rökfria miljöer, rökfri arbetstid och tobaksfri skoltid.

– Rökning i offentliga miljöer har i flera sammanhang negativ inverkan på dess omgivning. Vi vill skydda barn och unga från passiv rökning, säger Andreas Saleskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.