Den en tidigare KHK-målvakten Arvid Holm har skrivit på kontrakt för NHL, något som ger Karlskrona HK närmare två miljoner kronor. Foto: Bildbyrån/arkiv

NHL-miljoner kan rädda krisklubben undan konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare KHK-målvakten Arvid Holm har skrivit på ett treårigt NHL-kontrakt – ett besked som kommer lägligt för krisdrabbade Karlskrona HK. Försäljningen innebär knappt två miljoner kronor till klubben, något som kan rädda laget undan konkurs och säkra elitlicensen.

Arvid Holm gjorde tre säsonger i Karlskrona HK innan han förra säsongen lämnade för SHL-klubben Färjestad. Nu har målvakten skrivit på ett treårigt kontrakt med NHL-klubben Winniepeg Jets, uppger Värmlands Folkblad.

För Karlskrona HK – som i förra veckan förlorade sin elitlicens för spel i Hockeyallsvenskan – är miljonerna ett välkommet tillskott. De nästan två miljoner kronor som klubben får genom Holms NHL-kontrakt kan vara räddningen för Blekingelaget.

– Pengarna kommer i vinter och stärker ytterligare vår ekonomi och planering på helåret. Beskedet hjälper oss i vår argumentation om hållbar ekonomi inför överklagandet kring licens, men kortsiktigt behöver vi fortsatt fokus på nerskrivning av skulder, säger Tobias Larsson, ordförande i Karlskrona HK.

Flera steg väntar

KHK har tidigare meddelat att klubben kommer att överklaga Licensnämndens beslut.

Parallellt för klubben en fortsatt dialog med partners och fordringsägare.

Om det blir ett nytt försök att få en beviljad rekonstruktion efter tingsrättens tidigare nej är inte beslutet, enligt Tobias Larsson.

– Juridiskt kunniga får guida oss i bästa steg kring licensargumentation och rekonstruktion som är de två saker vi har framför oss. Vårt mål är alltjämt elitlicens i Hockeyallsvenskan och att överleva genom minskad skuldbörda, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.