Karlskrona hockeyklubb får ingen elitlicens och flyttas ner i seriesystemet. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

KHK flyttas ner från hockeyallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona hockeyklubb beviljas inte licens för spel i hockeyallsvenskan. Det beslutade Licensnämnden i ett möte under torsdagen.

Klubben, som inte uppfyller villkoren för licens, kommer att flyttas ned i seriesystemet. Orsaken är det rekonstruktionsförfarande som inletts och att klubben har en akut likviditetsbrist.

Licensnämnden skriver att man anser att förening inte kan betala sina skulder och att det inte rör sig om någon tillfällig oförmåga. Nämnden skriver också i sitt beslut att en konkurs under pågående säsong skulle ”få en förödande inverkan på hela seriespelet”.

Ny rekonstruktion hjälper inte

I samband med prövningen har klubben kommit in med en skrivelse där de säger sig ha en ny plan för den långsiktiga finansieringen. Licensnämnden gör dock bedömningen att detta inte är tillräckligt i nuläget för att ge Karlskrona HK elitlicens.

”Det förhållandet att föreningen kan komma att ge in en ny ansökan om rekonstruktion och att denna, eventuellt, skulle kunna vara framgångsrik rubbar inte denna bedömning”, står det i beslutet.

KHK ska överklaga

Karlskrona HK kommer att överklaga beslutet, meddelade klubbchefen Per Rosenqvist, på fredagseftermiddagen.

”Vi har ett obestånd som är av temporär karaktär och vi kommer att överklaga beslutet för att säkerställa att vi har vår plats i hockeyallsvenskan för kommande säsong.”, skriver han på klubbens hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

KHK i kris

Mer i ämnet