Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör rekonstruktören Kenneth Strömbeck berätta om nuläget

Rekonstruktören: ”Väldigt besvärlig situation”

Uppdaterad
Publicerad

Skatteverket sade nej till Karlskrona HK:s rekonstruktionsförslag, och stoppade därmed den möjliga utvägen för klubben. Enligt klubbens rekonstruktör befinner sig nu klubben i ett bekymmersamt läge.

Karlskrona HK:s idrottsbolag hade fordringar mot sig på totalt 9,9 miljoner kronor. Av de var 1,9 miljoner kronor, plus skulder för den statliga lönegarantin, fordringar till Skatteverket. Så när de under dagens borgenärssammanträde fick chansen att säga sitt valde de att inte godkänna rekonstruktionsförslaget, och lutade sig då bland annat mot att klubben tidigare haft en dåligt skött ekonomi.

– Det stod tämligen klart under sammanträdet att Skatteverket är negativt till att låta rekonstruktionen fortsätta, så det blev avgörande för tingsrättens beslut att upphäva rekonstruktionen. Så det är tillbaka till det som gällde innan rekonstruktionen inleddes, det vill säga ett bolag som har en ekonomi som är på fallrepet helt enkelt, säger Kenneth Strömbeck, rekonstruktör.

”Väldigt besvärlig situation”

Beslutet att upphäva rekonstruktionen kan dock överklagas till hovrätten, men där vill inte Kenneth Strömbeck gå in på vilka sannolikheter som finns för att beslutet skulle ändras.

– Det är beroende på om man kan utveckla sina argument. Jag tycker att företaget lämnat en bra beskrivning på hur man vill rekonstruera, men det köpte inte Skatteverket i alla fall.

Om klubben då inte kan betala av sina skulder, är det konkurs som återstår?  

– Ja, det kan man säga. Det är klart att det är en väldigt besvärlig situation, något annat kan man inte säga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

KHK i kris

Mer i ämnet