Nära vännen om Melander: ”Gjorde ikoniska roller”

Uppdaterad
Publicerad

De jobbade ihop i nöjesbranschen. Nu minns radio- och tv-profilen Thomas Deutgen sin nära vän och arbetskamrat.

De samarbetade om sommarrevy och konserter i Svängsta sedan 2016. De hade också nya arrangemang inplanerade i sommar. Efter att Sven Melander gått bort minns nöjesprofilen Thomas Deutgen i Mörrum sin vän och kollega.

– Det är otroligt ledsamt. Han var mitt i steget, mitt i repliken och mitt i livet trots sin sjukdom och han arbetade för fullt, säger Thomas Deutgen till SVT Nyheter Blekinge.

Så här säger han om samarbetet med Sven Melander.

– Det var väldigt roligt och lärorikt. Det är en idol för väldigt många. Han var allmänbildad, nyfiken, en fantastisk berättare och gjorde ikoniska roller, säger Thomas Deutgen.

”En legend”

SVT Nyheter Blekinge når under morgonen också Anders Jönsson från Nöjeskompaniet i Mörrum. Han minns Sven Melander som en fantastisk person som aldrig kommer att glömmas bort.

– En riktig legend som var oerhört intressant att diskutera med då han besatt en enorm kunskap och erfarenhet på många områden. Hans humor och timing var helt fantastisk. Vi beklagar djupt hans bortgång och sänder våra tankar till de anhöriga, säger han.

Även skådespelaren och manusförfattaren Niklas Holtne i Karlshamn kommenterar Melanders bortgång:

– Sverige blev idag väldigt mycket tråkigare och lite lite gråare. Det var med väldig sorg jag fick reda på detta.

Hör Blekingekollegorna om Melander i klippet ovan.

Manusförfattaren och skådespelaren Niklas Holtne i Karlshamn minns och hedrar Sven Melander. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.