Karlshamn Energis vd Anders Strage avgick med omedelbar verkan i slutet av förra året men det är oklart om han fått sparken eller sagt upp sig själv. Foto: SVT

Notan för energichefen i Karlshamn: Tre miljoner kronor

Publicerad

Karlshamn Energis vd Anders Strage avgick med omedelbar verkan i slutet av förra året. Det har kostat skattebetalarna tre miljoner kronor. Nu tillsätts en utredning för att reda ut om pengarna borde betalts ut – då det är oklart om vd:n fått sparken eller sagt upp sig själv.

Under kaosartade former upplöstes Karlshamns Energis styrelse i slutet av förra året. Nio av elva styrelseledamöter lämnade sina poster och vd avgick med omedelbar verkan.

Men det råder stor förvirring kring om vd:n fick sparken eller sa upp sig själv vilket har betydelse för om man har rätt till avgångsvederlag eller inte.

Men det finns ingen skriftlig uppsägning inskickad från vd:n. Det finns heller inte någon skriftlig uppsägning av vd:n från styrelsen. Det som finns är en överenskommelse om uppsägning och utbetalning av tolv månadslöner, vilket med sociala avgifter hamnar på en kostnad på tre miljoner för skattebetalarna, rapporterar BLT och Sydöstran.

Nu pågår en utredning för att reda ut vad som egentligen hände på mötet då vd:n lämnade sin post.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.