Foto: SVT

Nu blir Karlskrona vårfint – stan storstädas för fullt

Uppdaterad
Publicerad

Nu är arbetet med den stora vårstädningen i Karlskrona kommun i full gång. Nytt för i år är att kommunen tillsammans med flera olika aktörer har gått samman för att göra staden vårfin.

– Jag hoppas att det ska märkas och kännas att vi gör detta tillsammans för Karlskroniten och turister, så att andra ska kunna njuta av vad vi har att erbjuda här, säger Johanna Mazetti projektledare Karlskrona city.

Trots att det fina vårvädret uteblev under onsdagsmorgonen sattes i dag den stora vårstädningen av Karlskrona igång. Efter hösten och den långa vintern har det samlats mycket skräp som tidigare dolts under löven och snön.

Karlskrona

– När vi kommer igång på våren och börjar väcka törnrosa ur sin sömn märker vi massa skärp, säger Ann-Helen Sigsäter, arbetsledare på gata- parkavdelningen.

Flera aktörer samarbetar

I år har städningen för första gången samordnats tillsammans med flera olika aktörer. Förutom att kommunen rensar bort grus och skräp från gator och grönytor rensar hamnbolaget upp vid kajerna, butikerna putsar utanför skyltfönstren och fastighetsägare snyggar upp utanför sina entreer.

– Dels tror jag att det kan ge att vi allihop känner ett ansvar för detta är ju vår närmiljö och det är ingen annan som gör det här. Vi vill få effekten av att vi jobbar tillsammans både kommun och näringsliv, säger Ann-Helen Sigsäter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet