Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det nya styret ”Framtid Sölvesborg” presenterade sin nya politik, som river upp mycket av Samstyrets beslut. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Väntade besked när nya Sölvesborgsstyret presenterade sin politik

Uppdaterad
Publicerad

Det bjöds inte på några större överraskningar när det nya Sölvesborgsstyret presenterade sin politik under onsdagen. Som väntat backar man från flera av Samstyrets inslagna linjer, samtidigt som man enats i de större frågorna i kommunen.

På en presskonferens under onsdagen presenterar Sölvesborgsstyret (S+M+C+SoL) vilken politik de planerar att genomföra under mandatperioden. Det handlar om allt från att öka tryggheten genom att se över boendemiljöerna, till att öppna ett nytt äldreboende på Listerlandet.

Partierna har tidigare varit oense om huruvida kommunalskatten ska ligga kvar på samma nivå eller sänkas. Men under presskonferensen meddelar de att de siktar på en sänkning under mandatperioden.

– Vi kommer att jobba för att sänka skatten, säger Kith Mårtensson (M).

Frångår Samstyrets politik

Sedan tidigare har partierna berättat att de byter inriktning i flera av de frågor som Sverigedemokraterna och Samstyret tidigare lagt fram. Bland annat kommer de inte utmana bosättningslagen och därmed fortsätta ta emot till kommunen anvisade flyktingar. Partierna kommer även tillåta att Prideflaggan hissas på kommunala byggnader i fortsättningen.

Däremot har Socialdemokraterna svängt i frågan om bostäder på Vitahall, vilket de nu ställer sig positiva till. Det benämns dock som en ickefråga, då Länsstyrelsen tidigare i höst tillfälligt stoppat byggplanerna på grund av förekomsten av fladdermöss i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.