Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ett dåligt förslag”, säger Per-Ola Mattsson (S). ”Bättre att sälja och bygga nytt”, säger Magnus Olsson (M). Foto: SVT

Nu ska försäljningen av lägenheter i Asarum avgöras

Publicerad

Karlshamnsbostäders planerade försäljning av 192 lägenheter i Asarum ska nu avgöras definitivt. Planerna orsakar politisk strid.

Det kommunala bostadsbolaget vill sälja 192 lägenheter vid Frälsegårdsvägen, Jasminvägen och Dyks väg i Asarum. Definitivt beslut om en försäljning ska tas i kommunfullmäktige, eventuellt på sammanträdet i februari.

– Vi vill genomföra försäljningen för att finansiera nybygget av 44 lägenheter på Möllebacken i Karlshamn, säger Karlshamnsbostäders ordförande Magnus Olsson (M).

För och emot

Karlshamns moderatledda majoritetsstyre är för en försäljning. Den socialdemokratiskt ledda oppositionen är emot.

– Jag tycker det är ett dåligt förslag, säger Per-Ola Mattsson (S).

SVT Nyheter Blekinge har sökt men inte nått Socialdemokraternas ledamöter i Karlshamnsbostäders styrelse för en intervju. Men gruppledaren och oppositionsrådet Per-Ola Mattsson redogör för partiets motstånd mot försäljningen.

”Höjda hyror”

– Efter en försäljning kan de boende drabbas av höjda hyror. Och det blir för få nybyggda lägenheter i förhållande till antalet som säljs, säger han.

– Jag tycker det är bättre att vi säljer av och bygger nytt för att tillföra nya lägenheter. Och när det gäller stigande hyror så finns det lagar och regler som en köpare måste förhålla sig till, svarar Magnus Olsson (M).

I klippet: Möt motståndarna i den politiska striden om försäljningen av lägenheter i Asarum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.