Supertalangen Emilio Walter har gjort stor succé med sin boogierock – och till sommarens blir det skivdebut för tolvåringen. Foto: Daniel Falck

Nu väntar skivdebut för pianostjärnan Emilio

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnskottet Emilio Walter, 12, från Kristianopel gör skivdebut.

Just nu befinner sig pianotalangen i studion.

– Det har alltid varit en dröm, att släppa en skiva är ju väldigt stort, säger han.

Emilio Walters resa började redan hösten 2015 när han som nioåring gjorde succé efter ett inslag i SVT Nyheter Blekinge.

– Det var då allt började. Sedan dess har jag haft väldigt mycket spelningar och har gjort flera liveframträdanden i tv, säger han.

Karlskrona

På den framtida skivan kommer många låtar vara egenskrivna tillsammans med gitarristen och parhästen Niclas Johansson. Mycket tid läggs nu i studion, där musiken spelas in först tillsammans med band. Därefter läggs sången på.

– Det är väldigt roligt. Det här är lite speciellt, att spela in och lyssna och justera. Det är häftigt, säger Emilio Walter.

Hyllas av producenten

Skivproducenten Maxe Axelsson tror på en ljus framtid för den tolvåriga boogie woogie-stjärnan från Kristianopel.

– Jag som många andra tycker ju att han är fantastiskt. Sedan är det extra roligt att hjälpa någon från Kristianopel där vi befinner oss och där jag själv började min resa, säger Maxe Axelsson.

En första singel från skivan väntas släppas i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet