Foto: Sverker Berggren/Region Blekinge

Sjukhusavdelning stängd för nya patienter efter smittspridning

Uppdaterad
Publicerad
Ytterligare en avdelning på Blekingesjukhuset har drabbats av smittspridning av coronaviruset. Nu har regionen infört intagningsstopp på avdelningen.

Fyra anställda på en sjukhusavdelning på Blekingesjukhuset har konstaterats smittade av coronaviruset och regionen har nu infört intagningsstopp på den aktuella avdelningen.

– Det stämmer att vi har en avdelning där vi har intagsstopp eftersom fyra i personalen har konstaterats smittade av covid-19, säger Jens Lindell, kommunikatör region Blekinge.

Ingen patient ska vara bekräftat smittad.

Lägger locket på

Vilken avdelning det handlar om vill inte regionen uttala sig om i nuläget, men enligt uppgifter till SVT Nyheter Blekinge handlar det om geriatrisk avdelning 36. På regionens hemsida står det att avdelningen ”riktar sig till de som fyllt 75 år och kommer att genomgå operation i samband med akut höftfraktur”.

– Vi går inte ut med det i nuläget. Det ingår inte i de uppgifter som jag blivit ombedd att ge ut, säger Jens Lindell.

SVT Nyheter Blekinge har även varit i kontakt med smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö som inte vill uttala sig och hänvisar till en presskonferens på torsdagen.

För ett par veckor sedan infördes intagningsstopp på kirurgavdelningen på Blekingesjukhuset på grund av smittspridning på avdelningen. Två patienter som sannolikt smittats av covid-19 på den avdelningenen har avlidit.

Smittspridningen där anses nu vara under kontroll och den avdelningen har nu öppnat igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer