Ny splittring i Olofström stoppade S-styrets planer. Foto: SVT

Ny splittring inom S i Olofström stoppar miljonaffär

Uppdaterad
Publicerad

Sex socialdemokrater har nu gått emot sitt eget parti. Styret fick därför backa från att tillåta Olofströmshus planerade miljonaffär att köpa Jämshögs gästgiveri.

Kommunala bostadsbolaget Olofströmshus planerade köp av Jämshögs gästgiveri, för att göra om det till ett föreningshus, har fått hård kritik av oppositionen. Affären på 2,1 miljoner kronor är enligt Moderaterna  för stor. Sverigedemokraterna polisanmälde till och med Olofströmshus ordförande Kaj Joelsson (S) för brott mot aktiebolagslagen.

Stoppade affären

Under måndagen var det dags för kommunfullmäktige att säga sitt. Sex socialdemokratiska ledamöter, och en ledamot från ett av de andra majoritetspartierna, lade ner sina röster, rapporterar P4 Blekinge. De gick därmed emot sina egna partier i Olofströms styre och oppositionens linje att stoppa affären vann.

”Utslag av demokrati”

– Det finns tillräckligt med föreningslokaler i Jämshög. Gästis ska säljas på den öppna marknaden, säger Rolf Jönsson (C), till P4 Blekinge.

– Jag ser inte resultatet som ett nederlag utan som ett utslag av demokrati, säger Morgan Bengtsson (S), till radion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.