Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kulturnämndens ordförande Lena Sandgren (S) håller inte med oppositionsrådet Magnus Gärdebring (M) om att dansscenen är dåligt planerad. Foto: SVT

Politiskt bråk kring nya dansscenen i Karlshamn

Publicerad
Oppositionen i Karlshamn riktar kritik mot hur ledande politiker hanterat arbetet kring den nya dansscenen. Det är bland annat ekonomin, trängseln och prioriteringen av satsningen de ställer sig frågande till.

Det var i september i år som dansscenen i Lokstallarna i Karlshamn invigdes. Nu riktar oppositionen i Karlshamn, bestående av Moderater, Liberaler och Kristdemokrater, kritik mot att de inte haft någon insyn kring arbetet med dansscenen.

”Vi har inte fått information”

– Vi har inte fått en redovisning om ekonomin eller varifrån pengarna kommer, säger Magnus Gärdebring (M).

– Jag som sitter i kulturnämnden finner det märkligt att jag inte fått information om de steg som tas, säger Ulla Olofsson (M), vice ordförande i kulturnämnden.

Men Lena Sandgren (S), ordförande i kulturnämnden, håller inte med.

– Opposition har ju varit emot detta sedan starten, men budgeten har ju fullmäktige beslutat om. Därför tycker jag att det är konstigt att de som sitter i fullmäktige ställer denna fråga, säger hon.

Festival fick flytta

En annan fråga oppositionen ställer är var den befintliga verksamheten kommer att ta vägen när en ny verksamhet tar plast i Lokstallarna. En verksamhet som redan har flyttats är Musikforums musikfestival ”Likstallarna” som i framtiden kommer att hållas i Bellevueparken.

– Det handlar mest om att Bellevueparken var mest lämplig för just den festivalen. Bland annat fanns det fler parkeringsplatser där och bättre tillgång till toaletter, säger Lena Sandgren (S).

Interpellation skriven

Oppositionsrådet har skrivit en interpellation till kommunalrådet Per-Ola Mattsson (S). De vill bland annat ha svar på vem som har ekonomiskt ansvar för dansscenen och hur mycket pengar satsningen kommer kräva.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer